Hoeveel kost de tussenkomst van een Gerechtsdeurwaarder ?

Het tarief voor akten van gerechtsdeurwaarders in burgerlijke en handelszaken werd vastgesteld in het Koninklijk Besluit van 30 november 1976. Voor elke handeling van de Gerechtsdeurwaarder werd dus een vast bedrag bepaald. De kosten van een tussenkomst kunnen dus variëren naargelang de handeling die gesteld moet worden en de complexiteit van het dossier. Als u om de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder vraagt, zal hij u meestal verzoeken om een voorschot te storten. Later zal hij dan de voorgeschoten kosten recupereren bij de veroordeelde schuldenaar, tenzij hij een dienst verleend heeft die niet onder zijn gerechtelijke opdracht valt. Voor u een gerechtsdeurwaarder met een opdracht belast, kunt u altijd contact opnemen om naar een schatting van de erelonen te vragen.

Moet ik btw betalen wanneer ik een beroep doe op een Gerechtsdeurwaarder ?

Gerechtsdeurwaarders zijn sinds 1 januari 2012 inderdaad btw-plichtig. De erelonen van gerechtsdeurwaarders worden sindsdien verhoogd met 21 % btw.

(bron NKGB)

Laat geen tijd verloren gaan ! Contacteer ons nu !

De reactietijd op een openstaande schuld is erg belangrijk voor de invorderbaarheid ervan door de Gerechtsdeurwaarder. Hoe sneller u reageert, hoe groter de kans dat het verschuldigde bedrag gerecupereerd kan worden !

Contacteer ons :

  • Per e-mail : info@intermediance.be
  • Telefonisch : 078/15.15.10
  • Of via ons contactformulier