Studie- en Documentatiecentrum van INTERMEDIANCE

Het Studie- en Documentatiecentrum creëert, bevordert, ontwikkelt en coördineert het werk van de Gerechtsdeurwaardersgroep INTERMEDIANCE, zowel juridisch en technisch als op het vlak van kunst, communicatie en de humane en sociale wetenschappen, en dit allemaal in het belang van de rechtzoekende.

Het Studie- en Documentatiecentrum biedt ondersteuning aan INTERMEDIANCE door analyses, tools, modellen en statistieken ter beschikking te stellen.

Onderzoeksdomeinen

Juridische
afdeling

De juridische afdeling legt onder meer een juridische database aan, bestudeert en analyseert nieuwe interne en Europese wetsbepalingen, voert juridisch opzoekingswerk uit, stelt juridische analyses en publicaties op …

Communicatie
afdeling

De communicatieafdeling verricht onderzoek en streeft naar een vereenvoudiging van het gerechtelijke taalgebruik, optimaliseert de communicatiemiddelen, ontwikkelt en beheert communicatietools en staat in voor de voortgezette opleiding van het personeel.

Technische
afdeling

De IT-afdeling moet onder meer nieuwe informaticatoepassingen en technologieën ontwikkelen, automatische modellen voor statistiek en rapportage uitwerken en ervoor zorgen dat we op technologisch vlak steeds tot de absolute top behoren.

Humane en sociale wetenschappen
afdeling

Het is de taak van de afdeling humane en sociale wetenschappen om onderzoek te verrichten naar de sociologische, filosofische en psychologische aspecten van de opdrachten van de Gerechtsdeurwaarder.  Deze dienst focust op de mensenrechten, met name op de problematiek van sociale en economische discriminatie. Daarnaast waakt deze afdeling over het welzijn op het werk en ziet ze erop toe dat de juiste managementtechnieken toegepast worden.

Kunst
afdeling

De kunstafdeling richt zich op kunstgeschiedenis, stijlanalyses en wetenschappelijke onderzoekstechnieken bij de expertise van kunstwerken (analyse door wetenschappelijke beeldvorming, fysisch-chemische analyses, koolstofdatering …). Deze dienst houdt ook de kunstmarkt nauwlettend in de gaten.

Paramètres de protection des données à caractère personnel
Les cookies nécessaires contribuent à rendre un site Web utilisable en activant des fonctions de base comme la navigation de page et l'accès aux zones sécurisées du site Web. Le site Web ne peut pas fonctionner correctement sans ces cookies.